Bøger / skønlitteratur til børn

Jeg ønsker mig tid med dig


Beskrivelse


Billedbog. En række af hverdagens gyldne øjeblikke med tid og ro til at være lille, til at vokse, til at lege og opleve, til kys, kram og tryghed under stjernehimlen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2010

af

af

Ulla Møller

d. 1. nov. 2010

Billedbog for de 2-5-årige om tiden, og om at bruge den på en god måde til at leve og opleve.

Det er den tredje billedbog på dansk, hvor Anette Bley er både illustrator og forfatter. Hun er uddannet tegner og grafisk designer, og det er da også billedsiden, der bærer bogen. Mon ikke inspirationen er hentet i teksten fra Prædikerens Bog "En tid til at fødes, en tid til at dø". I tekst og billeder bliver læseren taget rundt i en række af hverdagens gyldne øjeblikke, hvor der er tid til at reflektere over livet og nuet. Siderne er skåret over på tværs, så oplevelsen ændrer sig, når de halve sider bliver vendt. Illustrationerne i varme farver er smukke og stemningsfulde, næsten nordiske i udtrykket. Teksten er ganske kort. Tidligere på året udkom forfatterens helt vidunderlige billedbog En ven, som denne nye titel ikke helt kan måle sig med.

Oplæsningsbogen Karussel, der netop er udkommet, har samme filosofiske tilgang til emnet tid som billedbogen her. Eva Matjeka Har du tid, 2009 handler også om at give tid og om at få tid til noget.

En tid til det svære, en tid til det lette, en tid til at være sammen og en tid til at være alene, en tid til at fejle og en tid til at gøre godt. Om alt dette og meget mere handler denne sympatiske billedbog, hvis stærke side er illustrationerne.Informationer og udgaver