Inklusion og anerkendende pædagogik er to af de mest anvendte begreber i den pædagogiske verden i disse år. Denne bog tager fat på anerkendelsesbegrebet og giver det ny mening og nyt liv tilpasset det moderne samfund og dets individer. Bogen har relevans for pædagoger og lærere samt studerende indenfor begge faggrupper.
Antologien indledes med at diskutere anerkendelsesbegrebet rent teoretisk samt præsentere Axel Honneths teori om anerkendelse. Dernæst overføres disse teorier til pædagogisk praksis og emner som anerkendende ledelse, kulturforskelle i dagtilbud, anerkendelse og vurdering, "adfærdsproblematiske" børn samt voksenrollen i forhold til børn i samspilsvanskeligheder. Bogen rammer godt ned i højaktuelle problematikker og giver godt indblik i nødvendigheden af anerkendelse samt mulighederne for at udøve anerkendende pædagogik.
Bogen kan læses i samspil med andre udgivelser om inklusion og anerkendende pædagogik som eksempelvis: KRAP - metoder og redskaber, 2013, KRAP - fortællinger fra praksis, 2012 og Inklusion i skolen : praksisnær guide til fællesskaber, 2013.
Vedkommende og aktuel antologi om anerkendende pædagogik. Bogen giver sin læser en god forståelse for vigtigheden af anerkendelse samt værktøjer til at agere pædagogisk anerkendende.