Bøger / skønlitteratur til børn

Jeppes potte


Beskrivelse


Billedbog med enkel tekst om Jeppe som først vil sidde på potten efter at hunden har prøvet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2013

af

af

Rikke Skram-Skuldbøl

d. 7. juni 2013

De kendte pegebøger om Jeppe, har for længst har opnået klassikerstatus. Disse seks 2. udgaver henvender sig til de yngste fra 2 år. Her er ikke behov for formidling, idet de allerede vil være kendte i de fleste familier.

Serien om Jeppe har sin helt egen stil. Det enkle sprog taler direkte til den yngste målgruppe med korte og præcise sætninger. Den enkle tekst arbejder godt sammen med illustrationerne, som på den ene side er rare og nuttede, og på den anden side er realistiske og naturalistiske. Farvevalget trygt med bløde og lyse akvareller. De to udgaver er stort set identiske. I nogle af bøgerne er illustrationer og tekster dog fordelt på flere opslag i 2. udgaven.

Serien kan sammenlignes med Kaj, Totte og Lotte bøgerne. Her tænkes bl.a. på høj kvalitet, målgruppe og klassikerstatus.

Der er noget ved de svenske børnebogsforfattere og -illustratorer, som rammer plet. I serien om Jeppe går alle aspekter op i en højere enhed. Serien vil uden tvivl være lige så oplagt om tyve år, som den er i dag.