I en jernlunge på hospitalet på Blegdamsvej dykker 13-årige Agnes ned i et tidligere liv som den interkønnede Dreng, der finder sig selv midt i et revolutionspræget Budapest i 1910'erne. Til læsere af moderne nordisk litteratur, der holder af et poetisk, sanseligt sprog og et eksperimenterende flow.
“Jeg kan ikke bruge mine hænder, kun den venstre hånd kan jeg løfte og bevæge lidt, og jeg har brug for hjælp til alt. Til at blive vasket, til at spise." 13-årige Agnes er indlagt på hospitalet på Blegdamsvej med polio. Lammelsen har angrebet det mest af hendes krop og en jernlunge trækker vejret for hende. Agnes er en natsværmer, der oplever verden og natten gennem spejlet, der er monteret på maskinen. Men Agnes oplever også en anden verden. Et hus i Budapest, en anden tid, et andet liv. I huset bor Dreng på et drengehjem for forældreløse. Dreng er ikke kun en dreng, men også en natsværmer og måske hænger et stykke af Drengs sjæl fast i Agnes døende krop.
Poetisk og abstrakt med et voldsomt og intenst bombardement af sanseindtryk. Især i fortællingen om Dreng er alle sanser i spil, det er eksplicit og altopslugende i de mange beskrivelser af kropsvæsker, der langsomt føder et nyt menneske.
Læs også andre originale kvindelige danske forfattere, der eksperimenterer med sprog og indhold. fx Ursula Andkjær Olsen, Christina Hesselholdt eller kirsten Hammann.