Den udkørte, midaldrende psykiater Gustava rejser til Tromsø for at tage sit eget liv, men ombestemmer sig og rejser til Venedig med sin psykisk ustabile bror i hælene. For læsere af eksperimenterende, dansk kvalitetslitteratur.
Fortællingen handler om at rejse sig fra et nulpunkt og følger psykiateren Gustava på hendes rejse fra Tromsø til Venedig. Gustava er psykisk udbrændt over sit arbejde og af at tage sig af sin skrøbelige bror, Michael. Synsvinklerne skifter mellem de to søskende i historien, der også har en fortæller. Gustava er opkaldt efter Gustav von Aschenbach - hovedpersonen i Thomas Manns roman "Døden i Venedig", som romanen skriver sig op ad. Romanen foregår i 2022 med krigen i Ukraine, corona og klimakrise som bagtæppe.
Christina Hesselholdt udforsker den klassiske fortællekomposition og jonglerer med flere fortællerroller og stemninger fra det tragiske til det humoristiske. Hun skriver i et sansende, poetisk sprog med både humor og fandenivoldskhed, hvilket gør romanen til en interessant, fornøjelig og helt særlig læseoplevelse i et langt og anerkendt forfatterskab.
Der er mange stilistiske ligheder med Christina Hesselholdts tidligere udgivelser, ligesom det er oplagt at sammenligne med den klassiker, hun skriver fortællingen opad: Døden i VenedigAr (Ved Preis og Monrad). Den islandske roman Ar handler også om en hovedperson i krise, der drager ud i verden for at tage sit liv, men genfinder livsmodetDer er mange stilistiske ligheder med Christina Hesselholdts tidligere udgivelser, ligesom det er oplagt at sammenligne med den klassiker, hun skriver fortællingen opad: Døden i Venedig (Ved Preis og Monrad). Den islandske roman handler også om en hovedperson i krise, der drager ud i verden for at tage sit liv, men genfinder livsmodet.