Bøger / faglitteratur

Jesus


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Den klassiske Jesus (Den menneskelige Jesus ; Den guddommelige Jesus ; Den himmelske Jesus) ; Den historiske Jesus (Den farlige Jesus ; Den kirkelige Jesus ; Den kætterske Jesus) ; Den hemmelige Jesus (Den unge Jesus ; Den mystiske Jesus ; Den muslimske Jesus)


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2018

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 1. okt. 2018

Hvem var Jesus egentlig, og hvordan er han blevet opfatte gennem årene? Det er hvad forfatteren her søger at skaffe den interesserede læser, samt opgaveskrivere fra folkeskolens ældste klasser og opad, et hurtigt, men dækkende indblik i.

Kasper Dalgaard (f. 1976) er ph.d. i teologi og ekstern lektor ved KU. Hans speciale er Det Nye Testamente, og det er da også de fire evangeliers forskellige, men også meget tidlige beskrivelser af Jesus, der indleder bogen, som falder i tre hoveddele: "Den klassiske Jesus", "Den historiske Jesus" og "Den hemmelige Jesus". Ud over at formidle konkret viden om Jesus og beskrivelserne af ham i skrifterne lykkes det også for Dalgaard at etablere en forståelse af den rolleforskydning, der sker i opfattelsen af Jesus over tid. Det sidste kapitel, der beskriver profeten Jesus' særlige status i Islam, bør huskes til opgaveskrivere. Bogen er en af indtil videre tre bøger i bibelselskabets "Tænkepause"-lignende serie "Bibelselskabets Håndbibliotek".

Dalgaard er en god formidler, der på den korte plads formår at give en samlet og sammenhængende historie om Guds søn. Sprogligt er bogen ligefrem, men det er den klare opbygning og stringente linje, der er bogens egentlige styrke, og som er det, der i sidste ende sikrer forståelsen for den forskellighed, der eksisterer og har eksisteret i opfattelsen af Jesus.

Alene titlen bør sikre Synd for begyndere i samme serie efterspørgsel blandt kristemdomsinteresserede læsere.


Kristeligt dagblad

d. 11. okt. 2018

af

af

Steen Skovsgaard

d. 11. okt. 2018


Præsten

Årg. 109, nr. 10 (2019)

af

af

Lars Lindgrav Sörensen

Årg. 109, nr. 10 (2019)