Bøger / skønlitteratur til børn

Johanna og onkel Arne i zoologisk have


Beskrivelse


Billedbog. Johanna og onkel Arne skal i zoologisk have. Johanna vil se alle dyrene, men da hun leder efter aberne, bliver hun selv væk. Heldigvis finder onkel Arne hende hurtigt igen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2011

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 25. mar. 2011

Billedbog for billedbogslæsere fra ca. 3 år om besøg i zoologisk have.

I 2008 udkom hollandske Yvonne Jagtenbergs billedbog Johanna og babyen og her følger nu Johanna og onkel Arne i zoologisk have. Vi følger Johannas og onkelens tur i zoo, hvor de ser de forskellige dyr og nyder en is sammen. På et tidspunkt bliver Johanna væk, men det bliver ikke rigtig farligt eller uhyggeligt, dels fordi en lille pingvin, som er med på mange af illustrationerne holder øje, og dels fordi onkel Arne hurtigt finder hende igen. Bogen er illustreret med farvelagte tegninger i en karikeret, bevidst barnlig stil, hvor det dog stadig er muligt for målgruppen at genkende de forskellige zoo-dyr. Teksten er kortfattet og er oversat til et letflydende, mundret dansk.

Der findes rigtig mange billedbøger om besøg i zoo. Denne udmærker sig ved en rolig, hverdagsagtig og hyggelig tilgang til emnet og ved at være forståelig for den yngste målgruppe af billedbogslæsere.

Alt i alt en hyggelig og enkel billedbog om et besøg i zoologisk have. Det er smag og behag om man bryder sig om bogens karikerede og bevidst barnlige illustrationer, men de passer fint til den stilfærdige historie og dyrebillederne er genkendelige for målgruppen.