Bøger / faglitteratur / erindringer

Joni & Ken : i medgang og modgang


Beskrivelse


Om Joni Eareckson Tada (f. 1949), der blev lam som 17-årig og som siden har arbejdet for at hjælpe handicappede. Om ægteskabet med Ken, der ligesom hendes tro blev styrket, da hun fik cancer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2014

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 21. mar. 2014

Fortællingen om det mangeårige og praktisk besværlige ægteskab mellem en handicappet, kristen og meget aktiv kvinde og hendes mand appellerer især til læsere, der deler parrets stærke tro (også kristne studiekredse). Jeg er ikke klar over, hvor kendt denne Joni er i danske kristne miljøer, men hun skulle være berømt i mange lande. Omslaget og emnet kan også tiltrække Virkelighedens verden-læsere.

Amerikanske, kristne Joni blev lam som 17-årig og har siden arbejdet for at hjælpe verdens handicappede. Jonis tilstand har ikke forhindret stor aktivitet: rejser, foredrag, maleri, forfatterskab. Det kærlige ægteskab med Ken gennem 30 år blev ligesom troen yderligere styrket, da hun fik cancer. Parrets medgang og modgang er altid ledsaget af den stærke tro. Bogen er skrevet i dagligdags fortællende sprog uden de store dybder, og de mange alvorlige problemer og overvejelser refereres ret usentimentalt med indslag af Jonis opbyggelige digtning.

J.E.T. har skrevet en række opbyggelige bøger samt selvbiografier, også oversat til dansk. Om sygdom, handicap og kristendom på mere fagligt/etisk niveau findes Hvad i alverden er meningen, 2011 og Kan bjerge flytte troen?, 2008.

Biografi, der lidt glat panorerer hen over 30 års ægteskab, præget af religiøsitet, positivt livssyn og hendes alvorlige handicap. Et opbyggeligt, lidt overfladisk portræt af en usædvanlig kvinde med et interessant, succesfuldt liv trods mange udfordringer, og af den kærlige mand bag kvinden.Informationer og udgaver