Bog på akademisk niveau om klimaforandringer set i et videnskabsteoretisk og etisk perspektiv. Er oplagt som lærebog, fortrinsvist på videregående studier, og mindst godt gymnasieniveau. Kan selvfølgelig også læses af særligt interesserede.
Forskere fra vidt forskellige områder, fx klimaforskere, teologer og filosoffer, præsenterer her en bog om, hvordan "klimaforandringerne er indlejret i den naturvidenskabelige, filosofiske, politiske, etiske og religiøse forståelse af verden". Naturligvis mange forskellige synsvinkler på samme emne. 15 forskere har bidraget til bogens 7 kapitler. I de første 2 kapitler redegør klimaforskeren Jørgen E. Olesen, der også er med i FNs Klimapanel, for klimaforandringerne som han ser dem og opstiller scenarier for en mulig fremtid. Andre bidrag er fx Mathias Heymann, der bl.a. spørger sig: "Hvordan opstod klimaforskningen?", og sammen med Peter Sandøe og Hanne Andersen redegør for de videnskabsteoretiske perspektiver for klimavidenskab. Det religiøse perspektiv på klimaforandringer beskrives af cand.theol. Jakob Wolff. Efter 7 teoretiske kapitler følger 3 cases om mulig fremtidig brug af biobrændsel, "Genetisk modificerede planter" og "Handel med CO2-kvoter".
Klimaforandringer er et af de helt hotte emner, og der en del bøger, dog ingen anden, der som denne giver så mange forskellige videnskabsteoretiske vinkler.
Interessant, men også krævende læsning, og bogen er nok mest oplagt til videregående studier.