Bøger / faglitteratur / foredrag

Jorden synger - notater fra forsamlingshuset


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Martin Hjelmborg

2007

Bogen henvender sig principielt til alle, men det er i realiteten læsere, der har været i en højskolesammenhæng (lærere eller elever) der vil efterspørge bogen. Hertil også brugere af Højskolesangbogen foruden kendere af forfatterens musik og bøger.

Warming er højskolemand, forfatter, komponist og trubadur og debuterede i 1972. Bogen indeholder en række foredrag, hver med udgangspunkt i bestemte sange (en slags essays, hvor forfatteren fortæller om sangenes forfattere, (Grundtvig, Vysotskij, Petter Dass, m.fl.), deres indhold samt deres betydning for Warming selv. Alt i et enkelt, velskrevet (tale)sprog uden brug af fagjargon. Forfatterens kristendom med vægten på at leve livet nu skinner igennem i hele bogen. Indhold, forord, efterskrift (forfatteren om sig selv), litteraturliste (dansk, svensk), noter, web-adresser.

Warming er helt sin egen, men har tidligere skrevet bl.a. Den sentimentale bokser, 1999 og Menneskelighed i markedets tid, 2002 og Sang midt i krigen og 43 andre folkelige sange, 2004. Læsere af disse titler er også oplagte læsere af bogen her. Bogen er en 1. udgave.

Velskrevet og engageret med et valg af nogle af de smukkeste og mest bevægende sange vi har på dansk. Forfatterens højst personlige og smukke tro giver også bogen en vægt og betydning for læsere uden for højskolemiljøet. Kristendom er andet end paven og Søren Krarup! (jf. forfatteren).


Højskolebladet

Årg. 132, nr. 11 (2007)

af

af

Niels H. Elberling

Årg. 132, nr. 11 (2007)Informationer og udgaver