Målgruppen er børn på 10-13 år. Den er anvendelig både til selvlæsning og til brug i undervisningen i Natur og Teknik. Mindre børn kan hygge sig med at bladre i bogen.
Bogen, som er i ret stort format og næsten har billedbogspræg, er gennemillustreret udelukkende med flotte og informative, naturalistiske tegninger i farver. Teksten er stykket op i en kort brødtekst og relativt mange supplerende afsnit og billedkommentarer. Foruden de nedennævnte "sikre" 4-5 emner er der også opslag, som ser "igennem" kalkstensklipper til klippehuler og underjordiske floder og gennem jordlag fra moræneoverflade over kridtlag til kullag med eksempler på dyrelivet på og under overfladen. Teksten er nærmest støvsuget for konkrete geografiske lokaliteter og stednavne.
For ganske nylig udkom Jorden i serien Små fakta. Den når rundt i flere hjørner, men har en målgruppe nummeret yngre. Der er ikke meget materiale, som har vor egen Jord som overordnet tema, men mange bøger om de temaer, som primært behandles her: Jordens opbygning, pladetektonik, vulkanisme og jordskælv. Den store forskel ligger i layoutet: de halve sider, skåret lodret, (nogle helsider er foldet til halvsider), som giver muligheden for at lægge henover og "se igennem" vulkaner og klipper eller "se under" havoverfladen til fx kontinentalsokkel eller bare ned under en engelsk?? jordoverflade.
En udmærket bog, som generelt har samme indhold som mange andre bøger, men som behandler emnerne på en lidt utraditionel måde.