Bøger / faglitteratur

Journalistens digitale værktøjskasse : en praktisk guide til nye og sociale medier


Beskrivelse


online medieovervågning ; RSS news feeds ; Online samarbejde ; Sociale bogmærker ; Blogging ; Online video ; Live-dækning ; Google maps ; Facebook ; Twitter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. feb. 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 15. feb. 2010

For journalister og andre professionelle kommunikationsarbejdere, og ellers til inspiration og opgavebrug for alle, der interesserer sig for brugen af de sociale medier, fx Facebook, på nettet.

En praktisk værktøjskasse om de sociale medier, uundværligt og essentielt værktøj for enhver journalist, og for alle som kommunikerer på nettet. Denne lille guide i ringbind, har som gennemgående udgangspunkt for cases, en fiktiv avis, "Dagens Dagblad". Med udgangspunkt i det fiktive medie redegør guiden tilgængeligt og forståeligt for brugen af: online medieovervågning, RSS NEWS FEEDS, online samarbejde, sociale bogmærker, blogging, online video, live-dækning, Google Maps, Facebook og Twitter. Alle emner er illustreret med skærmbilleder og gennemgår en række cases for den fiktive avis, hvor i øvrigt "alle ligheder med eksisterede dagblade er tilfældige og utilsigtede". Brugen af bogen forudsætter en Google-konto som udgangspunkt for de beskrevne digitale værktøjer. Guiden udløber af et samarbejde mellem innovations- og konsulenthuset Seismonaut og UPDATE ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, se www.update.dk.

Der findes et par lidt bredere bøger om brugen af sociale medier fx Lyt til elefanterne : digital kommunikation i praksis, 2009. Guiden her er målrettet til journalister og kommunikationsprofessionelle.

Tilgængelig guide i brugen af sociale medier målrettet til journalister og kommunikationsprofessionelle.