Bøger / faglitteratur

Skriv så det fænger


Beskrivelse


Råd om formulering af ord, sætninger og artikler i den skrevne nyhedsformidling.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 13. sep. 2011

For alle som skriver. Og det hellere som en fængende gnist end endnu en alt for våd fuser. Det gælder naturligvis de professionelle som journalister og lign. Men målgruppen er potentielt bredere, fx har såvel anmeldere som studerende stor glæde af at lære, hvordan man skriver både forståeligt og inspirerende.

2.udg. af bogen, der kom i 1. udg. 1992 og en klassiker indenfor sit område. Teddy Petersen er journalist og leder af Forlaget Ajour. Han har bl.a. også skrevet Skriv let - og ej med næsen i sky. Den nye udg. er gennemrevideret, bl.a. er tilføjet nye eksempler, og udvidet med et inspirerende kapitel med råd fra erfarne skribenter. 1. udg. har 135 s og 2. udg. 172 s. Det er jo et antiklimaks, hvis bogen ikke er velskrevet, hvad den i høj grad er, men den er også, og det endnu vigtigere, umiddelbart inspirerende. Jeg dykker durk ned i bogens værktøjskasse. Og hiver ivrigt af de værktøjer TP råder til brugen af, bl.a. med ordene: "Det er dig, der skal bruge dem. Med din personlighed. Dine talenter. Din erfaring." Og det er heldigvis ikke en bog om grammatisk korrekthed. Det er en bog "om at skrive, så det er til at forstå" og "om at skrive, så det bliver interessant at læse".

Sammenlignelige bøger fx Skriveredskaber : 47 uundværlige råd til skribenten eller Skriv så : en effektiv vej til bedre tekster.

Biblioteker som allerede har 1. udg. bør skifte til 2. udg., og ellers en meget anvendelig blivende klassiker på området.


Berlingske tidende

d. 27. nov. 1992

af

af

Michael Blædel

d. 27. nov. 1992


Sygeplejersken

Årg. 93, nr. 24 (1993)

af

af

Dorthe Overgaard

Årg. 93, nr. 24 (1993)


Politiken

d. 14. jan. 1993

af

af

Ib Poulsen

d. 14. jan. 1993