Bøger / faglitteratur til børn

Julepynt med saks og papir


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lene Kristiansen

2007

En rigtig fin og anvendelig juleklippebog med gammel julepynt i ny forklædning. Lette og svære ting mellem hinanden og både til voksne og børn.

Mange af de nye kreative bøger er kommet fra Norge de sidste år, og denne er den bedste, jeg er stødt på. En bredt anvendelig bog med udgangspunkt i den klassiske, elskede julepynt: hjerter - flettede, lag-på-lag, kurve - lygter, musetrapper, stjerner i mange udformninger (heriblandt en mindre udgave af sidste års stjernehit), fugle, engle mv., men også kort, gaveposer og bordpynt. "Hemmeligheden" er enkelheden og papiret! Lækkert papir i mønstrede og ensfarvede kombinationer, som klæder hinanden. Smedal bevæger sig mest i de røde, hvide, sorte og lime farver, men mulighederne er uendelige, også for at lave sit helt personlige udtryk. Layoutet er lige så smukt og enkelt som modellerne med tydelige arbejdsanvisninger både i skabeloner og tekst. En lukket spiralryg sikrer, at bogen forbliver åben, mens hænderne er i fuld sving med saks og papir!.

Afgjort en af de bøger, der bliver rift om. De helt tidlige klippebøger kan siges at have samme indhold, men stilen og materialerne er helt i tidens trend.

Den fineste, mest enkle juleklippebog, jeg har set længe. Den klassiske julepynt har i ny "indpakning" med mønstrede/ensfarvede papirer fået et udtryk, der virker helt friskt og stadig meget julet Lette og svære modeller mellem hinanden - for både voksne og børn - december er heldigvis næsten lige om hjørnet!.