Bøger / faglitteratur / kogebøger


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Over 80 kålopskrifter på hovedretter, forretter, tilbehør og desserter. Samt kålens historie.

Indhold

Grønkål ; Strandkål ; Hvidkål ; Rødkål ; Savojkål ; Majroe ; Kålrabi og glaskål ; Blomkål/romanesco ; Rosenkål ; Palmekål/sortkål ; Spidskål ; Broccoli ; Kinakål ; Grundopskrifter ; Kulturkål


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2015

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 25. sep. 2015

En kogebog spækket med inspiration til, hvad man kan lave med forskellige typer af kål. En flot hverdagskogebog med masser af lækre opskrifter.

Bogen er inddelt i 13 kapitler, dvs. 13 kåltyper. Hvert kapitel indledes med et historisk afsnit omkring dyrkning, tilberedning m.v. Herefter følger en række opskrifter med hver kåltype, der hver er et dobbeltopslag med opskrift på den ene side og farvefoto på den anden. Ved hver opskrift angives også, hvor mange personer opskriften er til, samt forret, hovedret, tilbehør osv. Opskrifterne er sat punktvis op og er lette at læse. Ingredienserne er velkendte, og der lægges op til, at man kan udskifte dele af opskriften - fx bruge savojkål i stedet for hvidkål, torsk i stedet for rødspætte osv. - med det man lige har i køleskabet. Kapitelrækkefølgen er styret af, hvornår kåltypen er introduceret i det danske køkken. Bogen afsluttes med en litteraturoversigt og et kålarkiv indeholdende kåltyperne med de forskellige opskrifter til hver type kål. Forfatterne er hhv. kok og historiker.

En rigtig flot - og også indbindingsmæssigt lækker - kogebog, der kommer vidt omkring indenfor kålens verden. Denne kogebogs force er de historiske afsnit, der binder kåltypernes historie rigtig flot sammen med opskrifterne.

Her i 2015 er bl.a. også udkommet Kål, der dog ikke er nær så omfattende rent kåltype-mæssigt. "" udmærker sig også ved at have historikken med.


Berlingske tidende

d. 13. dec. 2015

af

af

Søren Frank

d. 13. dec. 2015