Bøger / faglitteratur / opskrifter

Kålhydrater : gør kål på overvægt, insulinresistens og sukkertrang


Beskrivelse


Til læsere, der ønsker at blive klogere på, hvorfor kål er sundt og som ønsker inspiration til at spise mere kål i hverdagen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. mar. 2022

af

af

Pernille Poulsen

d. 11. mar. 2022

Til læsere, der ønsker at blive klogere på, hvorfor kål er sundt og som ønsker inspiration til at spise mere kål i hverdagen.

"Kålhydrater" består af tre dele. I "kålens biologi" beskrives den biologiske og videnskabelige baggrund for kåls helbredende og forebyggende egenskaber, i denne del kan man læse om næringsstoffer, stabilt blodsukker, tarmmikrober, fytokemikalier og hormoner. I bogens anden del ser forfatteren nærmere på den kultur og de fordomme, der omgiver kål. Tredje del indeholder opskrifter, der inspirerer til at spise kål til alle dagens måltider. Opskrifterne er udviklet af Jane Faerber, der bl.a. har udgivet kogebøger om Keto og LCHF. Anette Sams er farmaceut, forsker og forfatter til bl.a. Ud af diabetes 2Sandheden om sukker : alt, du skal vide for at blive rask igen og Sandheden om sukker : alt, du skal vide om sukker for at opnå solid sundhed : undgå inflammation, smid kiloene og styr uden om livstilssygdomme Med fotos af Sabrina Hørup"Kålhydrater" består af tre dele. I "kålens biologi" beskrives den biologiske og videnskabelige baggrund for kåls helbredende og forebyggende egenskaber, i denne del kan man læse om næringsstoffer, stabilt blodsukker, tarmmikrober, fytokemikalier og hormoner. I bogens anden del ser forfatteren nærmere på den kultur og de fordomme, der omgiver kål. Tredje del indeholder opskrifter, der inspirerer til at spise kål til alle dagens måltider. Opskrifterne er udviklet af Jane Faerber, der bl.a. har udgivet kogebøger om Keto og LCHF. Anette Sams er farmaceut, forsker og forfatter til bl.a. Ud af diabetes 2 : alt, du skal vide for at blive rask igen og : alt, du skal vide om sukker for at opnå solid sundhed : undgå inflammation, smid kiloene og styr uden om livstilssygdomme Med fotos af Sabrina Hørup.

God balance mellem de informative kapitler og opskriftsdelen med smukke fotos.

Kål trender, og der er en del nyere udgivelser om kålens fortræffeligheder: KålkogebogenSalatTøsen - kål hele året rundtKålkællingernes kogebog : spis bitterstoffer fra kål og rodfrugter, og slip for type 2-diabetes, SalatTøsen - kål hele året rundt : de lette, de fyldige, de festlige, de hurtige og Kålkællingernes kogebogKål trender, og der er en del nyere udgivelser om kålens fortræffeligheder: Kålkogebogen : spis bitterstoffer fra kål og rodfrugter, og slip for type 2-diabetes, : de lette, de fyldige, de festlige, de hurtige og Kålkællingernes kogebogKål trender, og der er en del nyere udgivelser om kålens fortræffeligheder: Kålkogebogen : spis bitterstoffer fra kål og rodfrugter, og slip for type 2-diabetes, SalatTøsen - kål hele året rundt : de lette, de fyldige, de festlige, de hurtige og .