Bøger / faglitteratur

Kære Martha : ord om Gud til et liv med stress


Beskrivelse


Er tilegnet nutidens Martha'er, som referer til den bibelske Martha, der ikke havde tid for sine huslige gøremål til at sætte sig sammen med Jesus og være nærværende. Sygehuspræsten Lotte Lyngby bruger Jesus som stresscoach og forbillede samt viser små citater m.m. fra Bibelen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2013

af

af

Alma Lind Jensen

d. 17. maj 2013

Da ordet Gud optræder på bogens omslag, vil den være interessant for stressramte, som ikke lader sig afskrække af noget med kristendom og Gud. Brug bogen i udstillinger mv. om stress, den skiller sig ud.

Martha i bogens titel er den bibelske Martha, der ikke havde tid for sine huslige gøremål til at sætte sig sammen med Jesus og være nærværende. Bogen er tilegnet nutidens Martha'er, der styrter rundt for at gøre deres pligt, men glemmer sig selv og nuet. I bogens 1. del bruger Lotte Lyngby Jesus som stresscoach og forbillede og viser, hvordan han i sin menneskelige skikkelse tog vare på sig selv ved: ikke at hjælpe alle, hvile sig og trække sig ind i sig selv, bøn samt undlade at gøre alle tilpas. I 2. del bruger hun små citater, personer og fortællinger fra bibelen til at tale ind i livet og gøre os klogere. Sidst i bogen et faktaafsnit fra psykolog på Arbejdsmedicinsk klinik på Aalborg Universitetshospital. Lotte Lyngby er sogne- og sygehuspræst og har 2 gange været sygemeldt med stress. Bogen er udogmatisk i sin kristne synsvinkel, og den vil kunne bruges bredt.

Mens mindfulness/meditation er et redskab i næsten enhver stressbog i dag, repræsenterer nærværende en kristen tilgang og står med dette grundlag helt for sig selv i strømmen af stresslitteratur.

Jeg synes, det er en fin og sympatisk bog med en lidt anden vinkel på stress - forebyggelse og behandling - end de traditionelle stressbøger. Jeg håber, den vil vinde genklang i og udover det kristne segment.


Kristeligt dagblad

d. 8. juli 2013

af

af

Doris Ottesen

d. 8. juli 2013