Bøger / skønlitteratur / noveller

Kære verden - jeg er blevet mor


Beskrivelse


Korte tekster om at være blevet mor. Om moderrollen, identitet og om at lytte til egne behov og drømme i en verden, hvor alle har en mening om moderrollen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. aug. 2014

af

af

Line Hoffgaard

d. 4. aug. 2014

Henvender sig til kommende og nybagte mødre. Skal formidles aktivt, da forfatteren er ukendt og bogen ikke vil stå sammen med lignende faglitteratur om moderskab.

108 korte skønlitterære tekster om at være blevet mor for første gang. En jeg-fortæller deler sine følelser og tanker om det at skulle finde sine ben i moderrollen, hverdagens hændelser med et lille barn og om at føle både utilstrækkelighed og lykke i den nye situation. Fortalt i en ærlig, stilfærdig og til tider lun tone. Bogen minder om en personlig beretning uden at være en decideret selvbiografi, dertil er den skønlitterære form for fremtrædende og forfatteren for anonym. Ikke en håndbog eller opslagsværk. Teksterne stammer fra Julie Bruhn Højgaards blog Juliesblog.dk om hendes egne erfaringer som nybagt mor. Hun er uddannet pædagog og dette er hendes debut.

Der findes en del selvbiografiske og personlige beretninger om at være blevet mor, fx Længsler og leverpostej : min søgen efter de kys, knald og kærtegn, der blev væk, da der kom børn, 2011, af Annamette Fuhrmann, Hvornår er det min tur til at skrige? : da jeg blev mor for anden gang, 2011, af Karin Heurlin eller Hvor lagde jeg babyen?, 2009, af Julia Lahme.

Fin lille udgivelse, som kan fungere som et skønlitterært supplement til selvbiografierne om moderrollen.