Bøger / faglitteratur

Kærlig hilsen fra jordemoderen


Beskrivelse


Gennem 11 fødselsberetninger gives et nuanceret billede af de elementer, der spiller ind i et fødselsforløb. Med faktaafsnit om graviditet, fødsel og tiden efter fødslen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lis Pedersen

2007

Denne bog om fødsler henvender sig til alle gravide og deres partnere. Den er let i sproglig henseende og fordrer intet kendskab til fagtermer.

Niklasson har været jordemoder siden 1984 og underviser nu på jordemoderuddannelsen. Hvert kapitel indeholder 2 dele: Faktadelen, hvor delemnet beskrives fx valg af fødested og til hvert emne knytter hun beretningen om en "rigtig" fødsel. Hun giver eksempler på både gode og mindre gode fødsler og på meget forskellige oplevelser de første dage i hjemmet med den lille. Niklasson skriver et ukompliceret sprog, og selv der, hvor hun beskriver en journal over en fødsel, kan alle være med. Man kan mærke, at hun er glad for sit arbejde, og at hun er en god og empatisk jordemoder med et stort overskud til de kvinder og mænd, hun hjælper. Hun giver rigtig god information om fødslen, og samtidig er hun god til at tage fat på nogle af de områder, som mange kun tænker på men ikke siger højt fx om barnet er handicappet.

Der er en del bøger om fødsler, både faktabøger og fortællinger om fødsler. Denne bog blander de 2 typer og gør det på en god måde. Der er 2 bøger, som jeg vil sammenligne med: Fødslen trin for trin, 2003, som er mere detaljeret og Fødselsfortællinger, 2004, hvor det er kvinderne selv, der fortæller. Niklasson placerer sig fint på linje med disse.

Samlet set er det en fin allround bog om fødslen, og den kan formidles både som faktabog og fødselsberetninger til de altid nysgerrige gravide kvinder og deres partnere.


Sygeplejersken

Årg. 107, nr. 19 (2007)

af

af

Tove Sheth

Årg. 107, nr. 19 (2007)