Med kærligheden som udgangspunkt fortælles om en række af mellemkrigstidens kulturpersonligheder. Den 2. verdenskrig banker på døren, men ingen aner endnu, at deres bøger brændes om få år. For kulturhistorisk interesserede læsere.
I 1933 satte nationalsocialisternes magtovertagelse i Tyskland en brat stopper for de brølende 1920’ere. Florian Illies fortæller historien om en lang række kulturpersonligheders kærlighedshistorier og hvordan de strittede imod den forestående undergang. Jean-Paul Sartre og Simone de Beauvoir dyrker deres kærlighedsforhold i Berlin. Henry Miller og Anaïs Nin har deres gang i det vilde natteliv i Paris. F. Scott Fitzgerald og Ernest Hemingway kaster sig passioneret ud i affærer i New York, mens Bertolt Brecht og Helene Weigel flygter i eksil. Far og søn, Thomas og Klaus Mann, kæmper hver i sær for deres kærlighed til samme køn, hvilket kaster en skandale over familien Mann. Gennem denne kontrastfyldte fortælling om frisind og kærlighed, alt i mens verden formørkes af fascisme og nazisme, fortælles om en polariseret tid.
Meget spændende kulturhistorisk formidling, der ved at fokusere på forskellige kunsterne og forfatteres liv, skildrer den massive forandring i 1930'erne. Bogen er velskrevet og detaljerig. Den kan fungere udmærket som introduktion til tidens kulturelle strømninger.
Bøger som Verden er nyMellemkrigstiden og Mellemkrigstiden omhandler også på forskellig vis mellemkrigstidenBøger som Verden er ny og omhandler også på forskellig vis mellemkrigstiden.