Bøger / faglitteratur / fotografier

Kærlighed mellem tvende have : Barbados set med andre øjne


Beskrivelse


Liv og livsstil på Barbados set gennem forfatteren Benny Andersens øjne og fotografen Søren Petersens optik.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

2007

Både læsere af rejseskildringer og Benny Andersens forfatterskab vil hygge sig med denne indbydende og utraditionelle bog, som både kan læses i sin helhed eller i småbidder, bladres i og billedkigges.

If. forfatteren er bogen en videreførelse af hans Livsrejse med vigtige ophold (2007/17), men layoutmæssigt er denne helt anderledes. Det er en fotobog med billeder, taget af en ven, og teksten er sat i bokse med forskellige farver baggrund. Det giver et præg af privat fotoalbum eller scrapbog, og i begyndelsen virker det lidt vel privat, da vi får præsenteret både B.A.'s nuværende kone og hans barbadianske tidligere svigerfamilie, foruden fotografens tilknytning til Barbados. Men efterhånden bliver man fanget af den levende fortælling om det lille ø-samfund og dets mennesker. Et lidt mere lækkert papir kunne have været ønskeligt af hensyn til fotopræsentationen.

Der findes ikke meget litteratur om Barbados på dansk, og denne er så letlæst, at den sagtens kan bruges i forbindelse med opgaveskrivning i folkeskolens overbygning. Livsrejse med vigtige ophold består af en samling artikler, hvoraf et par stykker handler om øen, og den foreliggende bog fortsætter tekstmæssigt stilen herfra. Men dertil kommer de mange fotos.

Hyggelig og utraditionel rejseskildring og fotobog med mange oplysninger om den sparsomt beskrevne ø Barbados, skrevet af en populær forfatter, som samtidig præsenterer sin tidligere svigerfamilie og sin nuværende kone for de biografisk interesserede fans.