Bøger / faglitteratur

Kærlighedens cirkel : en refleksion over Rublevs treenighedsikon


Beskrivelse


Forfatteren fortæller om sine refleksioner under betragtningen af ikonen Den Hellige Treenighed af Andrei Rublev og giver personlige anvisninger på, hvordan ikonmaleriet kan være til inspiration for meditation og bøn, desuden gives et rids af ikonografiens historie og tradition.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2011

af

af

Søren Brunbech

d. 4. maj 2011

Bogen henvender sig primært til læsere med et kristent livssyn og med en spirituel interesse for ikoner og ikonmaleriet.

Russeren Andrei Rublevs berømte 1400-tals ikon, hvor tre engle symboliserer den hellige treenighed, pryder forsiden, og den er temaet for englænderen Ann Perssons personlige bog om ikonmaleriets betydning for hendes kristenliv. Bogen indeholder nogle almene afsnit om tilblivelsen af Rublevs maleri, og om ikoners betydning i den russiske ortodokse kirke. Men hovedparten handler om Ann Perssons personlige erfaringer med at bede og meditere med udgangspunkt i treenighedsikonen, og hun deler ud af sine egne refleksioner over det vanskelige begreb Treenigheden. Efter hvert kapitel stiller hun spørgsmål til læseren til overvejelse og giver forslag til bibellæsninger.

Blandt de mange titler om ikoner og ikonmaleriet har Charlotte Sabroes Russiske ikoner; lyset fra evigheden, 2005 også afsnit om ikonernes åndelige betydning. Robert W. Jensons Den treenige identitet, 2008 er en tungere teologisk fremstilling af treenigheden som teologisk begreb.

En bog om Rublevs berømte treenighedsikon, hvor forfatteren giver sine personlige anvisninger på, hvordan ikonmaleriet kan være til inspiration for meditation og bøn.


Kristeligt dagblad

d. 4. juni 2011

af

af

Daniel Øhrstrøm

d. 4. juni 2011Informationer og udgaver