Bøger / faglitteratur

Kærlighedens vildveje : hvordan du håndterer vil/vil-ikke kærester - også hvis du selv er én!


Beskrivelse


Forfatterens personlige historie om hvordan hun håndterer kærlighedslivet, og de konsekvenser det har, hvis man ikke lytter til sig selv. Imellem hvert kapitel beskriver hun forskellige teorier, bl.a. ching, imagoterapi, de 4 tilknytningsformer og det maskuline og feminine element.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. apr. 2011

af

af

Mette Fersum

d. 13. apr. 2011

Hvis man er faret vild i kærligheden, kan denne bog læses. Den kan også læses, hvis man ønsker en personlig historie om, hvordan forfatteren håndterer kærlighedslivet, og de konsekvenser det har, hvis man ikke lytter til sig selv. Den kan bruges til at håndtere en vil/vil-ikke kæreste, og også hvis man selv er en.

Forfatteren er kærlighedsrådgiver, par og psykoterapeut. Hun tager udgangspunkt i et møde med en mand, som er meget ambivalent og vil/vil ikke være kærester. I bogen får man hendes beskrivelse af forløbet fra allerførste møde og forelskelse til afslutningen. Det er en lang beskrivelse af konflikter og modsatrettede følelser også med delebørn. Bogen giver et tydeligt billede af, hvordan mennesker med en nervøs tilknytningsform ofte fungerer. Imellem hvert kapitel beskriver forfatteren forskellige teorier, bl.a. Ching (kinesisk visdom), imagoterapi, de 4 tilknytningsformer og det maskuline og feminine element. Der er mange andre referencer til bl.a. traumeterapi, gestaltterapi m.m. Samtidig er der en hel mængde gode alarmklokkeråd og analyser, som giver indblik i de mekanismer, som ofte fremkommer, når et mennesker har en nervøs og ambivalent tilknytningsform til andre.

Der er ganske mange bøger om parforhold. Et umiddelbart bud er Det levende parforhold : fra konflikt til nærvær, 2007.

Selvom jeg ikke bryder mig om layoutet (skrifttyper), så er det en udmærket bog, og mange vil nok genkende hendes beskrivelser, og have glæde af de mange råd hun beskriver.