Værket henvender sig til et publikum med interesse for Kaj Munk - og til et publikum med interesse for dansk dramatik generelt.
Basis for denne udgivelse er Kaj Munk Forskningscentret ved Aalborg Universitet; artiklerne er blevet til i forbindelse med to seminarer arrangeret i et samarbejde mellem Forskningscentret og Danskstudiet. Det er grundlæggende for artiklerne, at det netop er det teaterhistoriske aspekt, man vil analysere i forhold til Munks dramatik. Hvor havde han sine forbilleder? De lå primært i middelalderens teater, hos Shakespeare og hos Ibsen. Hvordan var hans placering i samtidens dramatik, var han en anakronisme - eller netop samtidig? Sammenligning med Soyas, Borbergs og Abells teater viser Munk som i høj grad samtidig, præget af den tids strømning, som værket betegner som "vitalismen". Det er et yderst kompetent forskerhold, der her er samlet, og værket er centralt i forhold til at forstå Munk som dramatiker i tiden i en lang række spændende artikler. Helt speciel er Marc Auchets artikel om en fransk opførelse af Ordet. Værket er et hovedværk i Munk litteraturen. Litteratur ved de enkelte artikler, samt en bibliografi.
Værket er anvendeligt som også centrale antologier som Ordet på bordet, 2004, Kaj Munk - opgørets dramatiker, 2008 og Størst er barnet, 2010 - og i sammenhæng med fx Per Stig Møllers Munk, 2000.
Det er meget glædeligt, at interessen for Kaj Munk kan resultere i endnu et vægtigt værk i en meget rig, ny Munk litteratur.