Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kampen mod det onde


Beskrivelse


Science-fiction. Det lykkes for Erik og Mira at finde den onde fyrste. Da de ikke kan få kontakt med ham, uskadeliggør Mira ham, og de to børn vender tilbage til Stjernefolket.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Erik Godske (skole)

d. 18. dec. 2018

Fortsættelse til En stråle fra rummet. Mira og Erik fortsætter deres flugtagtive rejse mod den onde fyrstes slot for at overtale ham til at regere landet på en anden måde, og på deres vejmøder de så mange hjælpsomme mennesker, at de får kraft til det sidste afgørende fremstød. Den angst, der ifølge forfatteren er så fremtrædende et element i diktaturet Spartanien, møder de ikke såofte blandt de almindelige borgere, mere hos fyrstens nærmeste medarbejdere, der fremtræder som klynkende nervevrag uden megen selvstændighed. Børnene når frem til fyrsten, kan dog ikke fåforbindelse med ham, og Mira nødsages til at lade nogle planter dræbe ham. I det efterfølgende kaos er de selv ved at blive dræbt, men reddes på mirakuløs vis, og det forlyder, at et oprør ulmer ilandet. Den ret kulørte slutning siger nok noget om børnenes fremtid, men om Jordens kan man kun gætte, idet rumskibet tager dem begge med tilbage til den (næsten) problemfrie planet Coral.Udmærket underholdning for børn fraca. 5 klasse, men kan også være et - omend spinkelt - grundlag for samtale i klassen om forskellige samfund og styreformer.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Bente Lorck (børn)

d. 18. dec. 2018

Bogen er en direkte fortsættelse af En stråle fra rummet. Mira og Erik befinder sig nu i fyrstens land, hvor de stærkt jaget af soldater prøver at nå frem til fyrsten. De kommer ud for mangebarske oplevelser, men Miras overnaturlige evner og landets jævne befolkning hjælper dem gang på gang. De når frem, og Mira er meget mod sin vilje nødt til at foranledige fyrstens død. Til sluthentes begge børn tilbage til rummet via en bærestråle. Denne del af historien virker lidt svagere og mindre fantasifuld end første del, selv om den bestemt rummer mange spændende episoder. Forbegge bøger gælder, at der fokuseres mest på de ydre begivenheder, og ikke så meget på børnenes tanker omkring det, der sker. Men det er godt, at begge aspekter er med. Bogen er som første bindvelskrevet og let at læse. Forsiden er mere kontant og knapt så fascinerende som første binds. Læsealder 10-14 år.


Jydske tidende

d. 18. nov. 1984

af

af

Per Borgaard

d. 18. nov. 1984


Folkeskolen

årg 102, nr 8 (1985)

af

af

Per Jørgensen

årg 102, nr 8 (1985)


Plys

1986

af

af

Christian Arenbrandt

1986