Bøger / faglitteratur

Kampen om den danske model : da sosu'erne rystede det etablerede system


Beskrivelse


Sætter sosu-strejkerne og overenskomstforhandlingerne 2008 ind i en større historisk og institutionel sammenhæng. Forhandlingerne og strejkerne analyseres detaljeret, og på baggrund heraf diskuteres konsekvenserne for den danske model.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jan. 2010

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 20. jan. 2010

Den primære målgruppe er politikere, forskere, studerende på højere læreanstalter samt folk, der i øvrigt beskæftiger sig med arbejdsmarkedsforhold.

Den danske aftalemodel på arbejdsmarkedet har været genstand for en del debat efter forløbet af overenskomstforhandlingerne 2008, som bl.a. var præget af sosu'ernes omfattende strejkeaktivitet. På denne baggrund analyserer professor Kurt Jacobsen, CBS og lektor Dorthe Pedersen, CBS aktiviteterne og forhandlingsforløbet og giver et historisk rids af den danske model for at bidrage til en debat om modellens levedygtighed og fremtid. Der er tale om en kompetent og levende fremstilling, som leverer et godt grundlag for fremtidige overvejelser om aftalesystemets udformning.

Fornylig er kommet Forligsmagere og forumshoppere af Jesper Due og Jørgen Steen Madsen, som er en omfangsrig forskningsbaseret analyse af OK 2008. Indholdsmæssigt beskæftiger de 2 bøger sig med det samme, men nærværende er bredere i sit sigte og ikke tynget af samme forskningsmæssige udgangspunkt.

En kompetent analyse af den danske aftalemodel med fokus på OK 2008 med afsæt i en historisk analyse og bud på fremtidige perspektiver for modellen.


Tidsskrift for arbejdsliv

Årg. 13, nr. 1 (2011)

af

af

Christer Thörnqvist

Årg. 13, nr. 1 (2011)


Danske kommuner

Årg. 41, nr. 18 (2010)

af

af

Henrik Schilder

Årg. 41, nr. 18 (2010)