Bøger / faglitteratur / erindringer

Kampen : et liv i fodboldens tjeneste


Beskrivelse


Søren Larsen (f. 1981) fortæller om sin fodboldkarriere på godt og ondt.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 26. okt. 2012

Mange læser gerne fodbold-biografier. Jeg oplever også unge, der fx laver en skoleopgave med fokus på en bestemt fodboldspiller.

Fodbold-biografi om Søren Larsen (f. 1981), der måske nok ikke er den højest profilerede danske fodboldspiller, men han kan så godt og ærligt som nogen påstå at have levet "et liv i fodboldens tjeneste". Et liv levet på godt og ondt altid med den runde læderkugle i centrum. Karrieren starter i barndomsklubben Køge. Herfra går turen til Brøndby, og til pengemæssigt lukrative kontrakter med klubber som Schalke 04, Toulouse og Feyenoord. Og en plads på landsholdet bliver det også til. Desværre også til mange skader og mere eller mindre vellykkede behandlingsmetoder. Bogen er en blanding af en personlig biografi, hvor man kommer ærligt tæt på SL, og af en beskrivelse af en vellykket fodboldkarriere, der aktuelt fortsætter i AGF. At der er liv udenom, sammen med, og efter fodbolden, vidner sidste kapitel i bogen bl.a. om. Overskriften er "Familiefar og fodboldspiller". Og SL skriver bl.a.: "For nok er jeg fodboldspiller - men først og fremmest er jeg far og ægtemand." Bogen er skrevet af Søren Larsen i et samarbejde med Lasse Juncher, og der er fotos både fra grønsværen og fra det private familieliv.

Mange andre fodbold-biografier, fx No regrets af Stig Tøfting, Big Bendtner af Kurt Lassen og Life of Brian - historien om Brian Laudrup af Niels Ole Qvist.

Underholdende fodbold-biografi med et pænt lånerpotentiale på de fleste biblioteker.


Weekendavisen

d. 4. jan. 2013

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 4. jan. 2013