Bøger / faglitteratur

Kan du nå det? : nødhjælpsbog for børnefamilier : guide


Beskrivelse


Forfatteren giver en række bud på, hvordan man lettere som travl forældre kan klare en hektisk hverdag med små eller mellemstore børn. Med tips til planlægning af dagen, ugen og årets måneder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2009

af

af

Kirsten Emdal

d. 6. okt. 2009

Bogen henvender sig til den pressede mor eller far, som gerne vil kunne overkomme det hele. Forfatterens bøger behøver normalt ikke den store formidling, og det gælder også for denne titel.

Lotte Heise er jo kendt som fotomodel, forfatter og foredragsholder. Denne bog er tænkt som en nødhjælpsbog for børnefamilier, men også mange andre vil kunne finde gode råd i bogen. Lotte Heise viderebringer sine egne erfaringer som mor og giver gode råd om, hvordan man undgår alle overspringshandlingerne. Det gælder om at planlægge sin hverdag, og hun hylder den gamle talemåde om "at yde før man kan nyde". Der er forslag til madplaner med opskrifter, en overlevelsesguide til ferier og højtider, tips til at få hverdagen til at fungere og et særligt afsnit for skilsmisseforældre. Bladtegneren Bob Katzenelson har illustreret bogen med hans karakteristiske sort-hvide stregtegninger. Sproget i bogen er helt som vi kender det fra hendes tale, kontant og bramfrit.

Om man foretrækker denne bog, fremfor andre bøger om samme emne, vil nok mest være et spørgsmål om temperament. Lotte Heise har nogle meget faste meninger om børneopdragelse, som man kan være enig eller uenig med hende i.

Bogen er let læst med mange selvfølgeligheder. Men når det er sagt, gives der også mange gode råd om, hvordan man kan arbejde med sig selv. Hun betragter selv bogen som en "pluk & mix-bog", hvor man plukker det, som man har brug for, og som sådan er det en udmærket bog, som vi alle kan have glæde af.