Bøger / faglitteratur til børn

Kan fisk drukne? : 300 spørgsmål og svar om alt mellem himmel og jord


Beskrivelse


Spørgsmål og svar om: mennesker, dyr, planter, kultur og historie, teknik, jorden, rummet samt ti ekstra.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Bo Knudsen

2007

Naturvidenskabelige spørgsmål og svar. For både børn, fra ca. 10-11 år, og voksne. Med vægten lagt på det underholdende er bogen fin til oplæsning i familien, skolen osv. og forsiden og illustrationerne i vittighedsagtig stil understreger det uhøjtidelige.

Dette er en samlet udgave af Hvem opfandt slipset? (2006/28) og Hvor lang er en meter? (2007/04) + 10 ekstra spørgsmål, så der er 300 spørgsmål i alt. Indhold, layout, illustrationer er uændret. Naturvidenskabelige spørgsmål er forklaret i et letlæst sprog, men dog stadig med brug af fagterminologi. Hvert svar fylder ca. en halv til en hel side. Bogen er inddelt i grupper (mennesker, dyr, planter, kultur og historie, teknik, jorden, rummet), men har ikke noget register, hvilket gør bogen vanskelig at bruge til fx opgavebrug.

Der er en lang tradition for naturvidenskab formidlet i en underholdende form. Jeg mindes stadig bøger som "Spørg bare" (1969) og radioprogrammet "Leksikon". Forfatteren har selv lavet lignende bøger i quizform, fx 3003 spørgsmål og svar (2007/11).

En hyggelig og underholdende bladrebog. Men bortset fra ti nye spørgsmål er der ikke nogen ændringer i forhold til de tidligere udgaver, og der er ingen grund til at udskifte disse.