Bøger / faglitteratur

Kapitalen i det 21. århundrede


Beskrivelse


Historisk gennemgang og analyse af de sidste 200 års økonomiske udvikling hvor Thomas Piketty stiller spørgsmålstegn ved historiens økonomiske teorier.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2014

af

af

Søren Brunbech

d. 5. dec. 2014

Studerende, økonomer og andre særligt interesserede i samfundsdebatten, får nu adgang til en dansk udgave af bestselleren om den stigende økonomiske ulighed.

Den franske økonom Thomas Pikettys omfattende analyse af fordelingen af rigdomme og strukturen i ulighederne i de rige lande siden 1700-tallet, og hans påvisning af behovet for at udvikle nye former for demokratisk kontrol over kapitalen, har skabt betydelig international debat. De første knapt 500 sider er en kortlægning af indkomstens og formuernes fordelingen i USA og Europa gennem de seneste 300 år, der bygger på omfattende økonomiske og historiske data og også nogle steder inddrager eksempler fra skønlitteraturen. I den sidste del giver han bud på, hvordan vi i dag kan kontrollere kapitalismen, så vi undgår at afkastet på kapital varigt overstiger væksten i produktion og indkomst, og dermed skaber øget ulighed og uro i samfundet.

Piketty har tilstræbt, at bogen kan læses uden særlige forudsætninger, og har bl.a. samlet statistiske og matematiske modeller og noter på en hjemmeside. For ikke-fagfolk er det dog stadig en udfordring at kæmpe sig gennem de mange økonomiske og statistiske ræsonnementer, i den i øvrigt veldisponerede fremstilling.

Pikettys vigtigste pointer finder man også i hans tidligere og kortere værk Ulighedens økonomi, der er mere overkommelig for læsere uden fagkendskab.


litteratursiden.dk

d. 16. jan. 2015

af

af

Beth Høst

d. 16. jan. 2015

Er ulighed i de rige lande en trussel mod stabilitet i det moderne samfund? Den franske økonom baserer sin fremstilling på et imponerende historisk materiale fra de sidste tre århundreder. Kan alminde...


Berlingske tidende

d. 18. nov. 2014

af

af

Otto Brøns-Petersen

d. 18. nov. 2014


Berlingske tidende

d. 16. nov. 2014

af

af

Ulrik Jørgensen

d. 16. nov. 2014


Kristeligt dagblad

d. 18. nov. 2014

af

af

Asger Brandt

d. 18. nov. 2014