Film / nonfiktion / dokumentarfilm

Kapitalismen - en kærlighedshistorie


Beskrivelse


Michael Moore undersøger hvad det kapitalistiske system og finans- og erhvervssektorens store dominans i amerikansk kultur betyder for den almindelige amerikaner og for demokratiet. Han trænger ind i Washingtons politiske centrum, afslører metoderne fra det finansielle epicenter på Wall Street, og taler med nogle af de amerikanere som er ofre for pengemændenes griskhed.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juni 2010

af

af

Frans Rasmussen

d. 24. juni 2010

Michael Moores nye film har med sin både enkle og dybtgående analyse af politiske og økonomiske magtforhold appel til alle med interesse for samfundsforhold. Fra 15 år.

"Crime scenes - do not cross". Michael Moore sætter gule strimler om en af de banker, der er symbol på den kapitalisme, der ødelægger USA og resten af verden. Kapitalismen giver og tager, men mest tager. Folk sættes ud af deres huse på grund af renter, der senere fører til global finanskrise. Wall Street rager til sig, virksomheder tegner forsikringer for medarbejderne og scorer selv pengene. Med satiriske filmklip tilbage til bl.a. Romerriget og en række rystende konkrete nutidige eksempler på, hvordan mennesker rammes, retter Michael Moore i sin kendte stil en præcis kritik mod kapitalismen.

Hvor Michael Moore i sine tidligere film har gået efter enkeltpersoner som fx Bush i Fahrenheit 9/11 er indfaldsvinklen her på samme måde som i Sicko anderledes. Han kritiserer et helt system, der er styret af profit, og en hel nations måde at tænke på.

Obama er håbet men alle skal deltage aktivt i samfundskritikken. Selv om Moore holder sin kendte stil, er den nye film dybere i sine analyser af et helt system. Han anviser en vej frem i retning af et mere demokratisk samfund, hvor arbejderklassen fx er medbestemmende på virksomhedsledelsen. Men han er også kritisk overfor det demokratiske parti, som er en del af systemet. Han forsvarer på en overbevisende måde sit eget lands grundidealer og kritiserer det indefra.


Socialistisk information

Årg. [28], nr. 232 (2009)

af

af

Janus Noack

Årg. [28], nr. 232 (2009)


Jyllands-posten

d. 20. nov. 2009

af

af

Nanna Frank Rasmussen

d. 20. nov. 2009


Kristeligt dagblad

d. 20. nov. 2009

af

af

Benjamin Krasnik

d. 20. nov. 2009


Weekendavisen

d. 20. nov. 2009

af

af

Nikolaj M. Lassen

d. 20. nov. 2009


Børsen

d. 20. nov. 2009

af

af

Morten Dürr

d. 20. nov. 2009


Filmmagasinet Ekko

Nr. 47 (2009)

af

af

Klaus Rifbjerg

Nr. 47 (2009)