Forfatteren genbesøger sin mormors hus, hvor denne boede med sine to søstre. I minderne vandrer forfatteren fra værelse til værelse og genkalder sig fortidens liv og prægning. For læsere med kærlighed til essays, erindringer og biografier.
Lilian Munk Rösing er kommet i huset på Kaplevej 97 i Virum hele sit liv. Her har hun besøgt sin mormor og sine grandmostre, siden hun var en lille pige. Nu er huset beboere døde, og forfatteren gennemgår de enkelte værelser og genkalder sig de tre kvinder i al deres særlighed og menneskelighed. Ind i fortællingen væves undervejs de mange spor, oplevelserne i det lille hus har sat i forfatterens eget liv.
"Kaplevej 97" kan mange ting på en gang. Bogen formår at tegne et kærligt og levende portræt af husets gamle beboere, så de fremstår helt tydeligt for læseren. Samtidig optegnes et fintfølende billede af tidens gang, tingenes forfald og et menneskes udvikling fra en lille pige til et selvstændigt, kritisk individ. På en gang, en erindringsbog og en biografi i miniformat, er dette essay også en hyldest til barndommens rum, mennesker og oplevelser, der giver tilbageblikket en magisk glans.
I portrætbogen Anna Anchers rumBarndom i Berlin omkring år 1900 tegner Rösing et portræt af Anna Ancher med udgangspunkt i en gennemgang af rummene i Anchers hjem. Rösing er selv inspireret af bl.a. Walter Benjamin som i Barndom i Berlin omkring år 1900 tegner et portræt af barndommens rumI portrætbogen Anna Anchers rum tegner Rösing et portræt af Anna Ancher med udgangspunkt i en gennemgang af rummene i Anchers hjem. Rösing er selv inspireret af bl.a. Walter Benjamin som i tegner et portræt af barndommens rum.