Bøger / faglitteratur til børn / kogebøger

Kardemomme, kikærter og couscous : børnemad fra Afrika og Mellemøsten


Beskrivelse


Kogebog med børnevenlige og traditionelle opskrifter fra Afrika og Mellemøsten. Hvert land er repræsenteret ved en fortælling om et indfødt barns hverdag og 3-4 opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2013

af

af

Marion Tirsgaard

d. 8. apr. 2013

Kogebog med børnevenlige og traditionelle opskrifter fra Afrika og Mellemøsten. Med voksenhjælp fra 10 år. Selvlæsning fra 12 år.

Med opskrifter fra Marokko, Egypten, Eritrea, Somalia, Iran og Kurdistan tager bogen os med på en kulturel madoplevelse. Hvert land er repræsenteret ved en fortælling om et indfødt barns hverdag og 3-4 opskrifter. Opskrifterne har fine trin for trin anvisninger, ingrediensliste, ikoner for varighed og sværhedsgrad, små tips samt en boks, der fortæller hvor man skal starte og slutte. Alle opskrifter er originale og indeholder ingredienser, som man skal ud at finde i specialforretninger. I nogle af opskrifterne er der dog forslag til, hvad man kan erstatte de eksotiske ingredienser med. Layoutet er flot og indbydende. Et lille kritikpunkt er, at nogle af opskrifterne er meget lange og teksttunge og derfor kræver meget voksenhjælp. Bogen er lavet i samarbejde med etniske kvinder og børn, som er afbilledet i bogen i færd med at lave mad. Det er forfatters første udgivelse.

Der kommer ikke mange nye kogebøger for børn med mad fra andre lande og slet ikke fra disse områder. Seneste eksempel er Klinkens Børnenes verdenskøkken, 2009, som rummer opskrifter fra alle verdens hjørner.

En indbydende kogebog, der rammer ned i "et hul" på reolerne. Bogen vil være velegnet til emnearbejde om Afrika og Mellemøsten fra 4. klasse, men også anvendelig til danske forældre og børn, der har lyst til at udforske andre madkulturer end de traditionelle. Fra 10-14 år.