Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Karl og Bent bygger en robot


Beskrivelse


Karl og hans hund Bent skal rydde op. De keder sig, så de finder på at at bygge en robot.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. sep. 2011

af

af

Jesper Holtoug

d. 2. sep. 2011

Sjov letlæsnings-seriebog i den lette ende af skalaen. Modtagergruppen er først og fremmest begynderlæsere, som netop er startet på at læse små, sammenhængende historier på egen hånd. Figurer og handling vil nok appellere mest til drengene. Fra ca. 6 år.

Historien handler om drengen Karl og hans magiske kæledyr, hunden Bent, som kan forvandle sig til lige netop det, som Karl har brug for. I historien her forvandles hunden således undervejs til en drage, en skruenøgle, en batterioplader og til en skovl, som skal hjælpe til med den irriterende oprydning. Selv med en magisk hund er oprydning en sur tjans, så de to venner beslutter sig i stedet for et opfinde en herlig oprydnings-robot. Stregtegningerne er humoristiske og ledsager hjælpsomt læsningen.

Læseteknisk kan bogen her minde lidt om bøgerne i serien Lydret dingo, men sprogligt og indholdsmæssigt når historien her ikke helt samme niveau. Tegnestilen kan minde om Bill Wattersons legendariske Steen og Stoffer-striber fra 1980'erne og 90'erne.

Humoristisk letlæsningsbog især for drenge, der lige har løst læsningens mysterium. Historien skal nok slå an hos modtagergruppen, men den lidt fjollede fortælling kan forekomme noget "konstrueret", idet det næsten er for let, at den magiske hund blot efterkommer ethvert behov, som den lille hovedperson måtte have.


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj 2015

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 26. maj 2015

Karl og hans skøre og skægge hund Bent finder på sjove ting sammen. Bent har en særlig evne. Han kan trylle sig om til forskellige ting. De fem bøger kan læses fra 1. klasse/6 år.

Alle fem bøger er bygget op på næsten samme måde. Bøgerne begynder med, at Karl og hans hund Bent ikke ved, hvad de skal lave. Derefter beslutter de sig for at bygge noget. Når de mangler en ting, kan Bent altid trylle sig om til tingen. Alle bøgerne slutter med, at Karl og Bent synes, det har været en god dag. Teksten er skrevet med store bogstaver, som står centreret. Bøgerne er fyldt med tegninger, der fortæller, hvad der sker i historien.

Nogle skægge historier med masser af fantasi og et meget enkelt indhold. Bøgerne er lette at læse, særlig fordi tegningerne så fornemt fortæller, hvad der sker i historien.

Serien er udkommet før. Indholdet er det samme, men de nye bøger har stift bind og tydelig markering af lix- og lettal. Der findes andre letlæste bøger, der handler om børn, der bruger deres fantasi, fx Sus, Max og Mo - ud i det blå.