Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kasper bruger hovedet


Beskrivelse


Det er Kaspers erfaring, at det gør ondt at heade til en bold, men det kan være et afgørende våben i en fodboldkamp, at man behersker denne teknik. Måske handler det om at gøre det rigtigt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jesper Holtoug

2007

Disse to nye bøger i den omfattende serie af fodboldbøger om Kasper og hans venner, henvender sig ligesom de foregående til læsere fra 8-års alderen. Det er deciderede drengebøger, hvilket kommer til udtryk i den personkreds og de store og især små problemer, de omhandler. Da serien er overordentlig velkendt og populær kræver disse to nye bind ingen formidling, de sælger sig selv i kraft af seriens ry. Især anvendelig til læsetræning. Også noget ældre læsere med læseproblemer vil kunne have glæde af bøgerne, selvom de ikke her vil være identificerbare på samme måde.

Som vi har set i de 22 forgående bøger i Kasper-serien bliver et par mindre problemer med relation til Kaspers fodboldinteresse taget under venlig og stilfærdig behandling. I Kasper bruger hovedet spilles på dobbeltbetydningen af udtrykket "brug dit hoved", men ret beset handler bogen blot om, at hovedstødsteknikken i fodbold er lidt svær at lære. Kaspers ritualer kredser om betydningen af sære, små vaner, der efterhånden udvikler sig til ritualer. Nok er det overtro, men måske har det alligevel en betydning. I begge bøger er det små, dagligdags episoder omkring fodbold, der er i spil. Bøgerne afsluttes med korte faktaafsnit med træningsidéer.

Kasper-bøgerne ligner på de fleste punkter forfatterens andre sportsserier fx Simon-bøgerne.

De to nye Kasper-bøger falder ind i den populære serie uden at gøre sig særligt bemærket. Hyggelige, beskrivende hverdagsfortællinger om Kasper og hans liv med fodbolden.