Bøger / faglitteratur

Kedelige billeder : fotografiets snapshotæstetik


Beskrivelse


Snapshots af hverdagslivets oversete detaljer, særheder og poetiske tildragelser kan minde om dårlige amatørfotos men rumme synsindtryk og skjulte fortællinger, som ikke kan formuleres med ord.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

2008

Fotokunstnerisk bog på akademisk niveau, der især egner sig til videregående studier. Er absolut ikke for begyndere i fotokunst, men der findes en lille, men sikkert dedikeret målgruppe, der gerne læser om foto og kunst, også på mere abstrakt kunstvidenskabeligt niveau.

Forfatteren er lektor ved Københavns Universitet og bl.a. kunstkritiker. Hun har skrevet en række bøger bl.a. om fotokunst. Denne bog er at regne som afsluttende bind i hendes trilogi af fotokunstbøger, "hvor hver bog analyserer et område af samtidskunsten med en af Peircetrekantens sider som omdrejningspunkt". 1. bind kom så allerede i 1992 Det iscenesatte fotografi, 2. bind følger i 2001: Tid og erindring i fotografiet, og nu altså det afsluttende bind. Om dette bind skriver Sandbye bl.a.. "Nu er tiden kommet til at tage fotografiets lighed med verden op til fornyet revision; med andre ord dets ikoniske side." Bogens første kapitler forklarer bogens titel og er begrebsafklarende for resten af bogen. Sandbye fortæller konkret om en række betydende kunstnere, der bevidst har arbejdet med fotografiske snapshot, og bl.a. de begreber bogen behandler. Samlet om trilogien skriver Sandbye "De tre bøger kan således tilsammen betragtes som en udforskning af fotografiets potentialer i en kunstsammenhæng; en fremstilling, der så at sige kommer hele vejen rundt.".

Der findes på dansk ikke andre så detaljerede beskrivelser af fotografiets snapshot-æstetik.

En fotokunstnerisk bog for de dedikerede få.


Berlingske tidende

d. 27. feb. 2008

af

af

Astrid La Cour

d. 27. feb. 2008


Kristeligt dagblad

d. 21. feb. 2008

af

af

Camilla Jalving

d. 21. feb. 2008


Information

d. 25. feb. 2008

af

af

Sabine Nielsen

d. 25. feb. 2008


Katalog / Museet for Fotokunst

Årg. 20, nr. 3 (2008)

af

af

Jannie Uhre Ejstrud

Årg. 20, nr. 3 (2008)Informationer og udgaver