Filmen her henvender sig primært til unge i forbindelse med et undervisningsforløb. Undervisere kan bruge den i et forløb om Kierkegaard eller om Johannes Møllehave.
Med udgangspunkt i begreber som frygt og angst, livets mening, fortvivlelse og tro forklarer og fortolker Johannes Møllehave Kierkegaards tanker. Filmen er lavet ud fra et oplæg for 9. klasses elever, hvor Johannes Møllehave fortæller om Kierkegaards tanker, bagefter reflekterer eleverne over begrebet. Filmen består af fem klip, hvor hvert begreb bliver behandlet. Klippene har hver en varighed på ca. 5 min. Hvert klip står for sig selv, og Johannes Møllehave kan godt virke lidt ekstrem i sin fremførelse, da klippene er taget ud af kontekst. Johannes Møllehave formår dog at gøre Kierkegaard en anelse mere tilgængelig for unge.
Filmen kan sammenlignes med En samtale om Søren Kierkegaard, hvor forfatterne Peter Tudvad og Per Klougart Mortensen taler om Kierkegaard. Ellers kan man sammenligne med Mit eventyr : 12 samtaler om H.C.Andersen, hvor Johannes Møllehave samtaler om H.C. Andersens eventyr.
Filmen kan primært bruges i undervisningssammenhæng og forklarer Kierkegaards tanker omkring nogle begreber på en let forståelig måde, men da klippene er taget ud af kontekst, kan den virke lidt afbrudt og usammenhængende. Et fint supplement til et undervisningsforløb om Kierkegaard, men ikke så relevant for bibliotekerne.