Bøger / faglitteratur / biografier

Kim Larsen - et livs sange


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Portræt af rockmusikeren Kim Larsen (1945-2018), hørt gennem musikken, og en bog om det univers, de personligheder og det Danmark, der både har inspireret Kim Larsen og er vokset frem i hans sange.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2019

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 28. aug. 2019

Den første samlede vurdering af Kim Larsens musik fortalt kronologisk. For Kim Larsen fans og elskere af dansk rockmusik.

Erik Jensen, Politikens mangeårige musikskribent, giver her et portræt af Kim Larsen, beskrevet via hans musik. Et forsøg på at besvare spørgsmålet om, hvorfor det netop var de sange og deres ophavsmand, der ramte os så dybt. Forfatteren har lyttet til alle 38 albums udgivet af Gasolin og Kim Larsen som soloartist. Han har benyttet sig af en "Kasket-Kim-skala", til at vurdere de enkelte pladers placering i de samlede værker i kvalitet og originalitet, og hvordan de vil placere sig i eftertiden. Ud over Erik Jensen har Kwamie Liv, Katinka Bjerregaard, Kira Skov, Michael Falch, Johan Olsen og Jens Unmack bidraget til bogen ved at fortælle om deres forhold til Kim Larsen og hans musik, ud fra en enkelt sang de hver især har valgt. Som et ekstra personligt touch fortæller forfatteren også om sine egne oplevelser med Kim Larsen og Gasolin - fra forfatterens første koncert som 15-årig til hans efterfølgende møder med Kim Larsen qua sit job.

En virkelig interessant indføring i en af Danmarks største rockmusikeres karriere. Bogen er godt skrevet og skiftene mellem den personlige fortælling, anmeldelserne og gæsteskribenternes kapitler, fungerer virkelig godt.

Der er udkommet flere biografier om Kim LarsenLarsen bl.a. og Larsen. Den aktuelle udgivelse har dog mest fokus på musikken og ikke så meget hans baggrundDer er udkommet flere biografier om Kim bl.a. Kim og . Den aktuelle udgivelse har dog mest fokus på musikken og ikke så meget hans baggrund.


litteratursiden.dk

d. 17. sep. 2019

af

af

Per Eilif Månson

d. 17. sep. 2019

Underholdende rundtur i Larsen-universet giver en ubændig lyst til et genhør. Jensen argumenterer godt for sine domme over, hvad der holder – og hvad der burde gå i glemmebogen. Politikens mangeårige ...


Kristeligt dagblad

d. 1. okt. 2019

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 1. okt. 2019