Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Kina netop nu : fra Hu-Wen til Xi-Li


Beskrivelse


Bogen behandler skarpt definerede emner omhandlende Kinas komplekse struktur, blandt andet sagen mod Bo Xilai, det nyeste reformprogram, Kinas forhold til USA og Taiwan, konflikten mellem Kina og Japan, tobarns-politikken og Kinas rumprogram.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. maj 2014

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 12. maj 2014

Opdateret historiebog om den seneste udvikling i Kina. Bogen er primært henvendt til de gymnasiale uddannelser. Formidles sammen med det øvrige Asien.

Jens-Peter Fage Madsen kendes fra en længere række samfunds- og historiebøger, hovedsagelig om Kina og internationale forhold. Denne bog behandler Kinas nyeste historie, det nylige politiske tronskifte og konsekvenserne deraf. Bogen er i fem kapitler, der kommer omkring emner som Kinas historie, forholdet til udlandet og befolkningspolitikken. Undertitlen afslører, at en del af bogen helliget systemskiftet i 2012, hvor Xi-Li administrationen overtog efter Hu-Wen-administrationenen. Hu-Wen havde med succes navigeret gennem den økonomiske krise, men bl.a. medført ulighed. Da Xi-Li trådte til, iværksattes en mængde politiske og økonomiske reformer, der vil forme Kina i de næste mange år. Fage Madsen er meget præcis i brug af kilder, og sågar oversættelser forklares sporadisk. Teksten er ligetil og informativ og suppleret med info-grafikker og billeder. Bogen afsluttes med en række kilder, noteapparat og forslag til videre læsning. Kapitelinddelingen gør emnearbejder ligetil.

Bogen lægger sig i en opdateret forlængelse af Ansigt til ansigt med kineserne, der kommer i dybden med Kinas historie.

En superopdateret og absolut brugbar gennemgang af skarpt definerede emner omhandlende Kinas komplekse struktur. Bogen vil fungere fint i opgavesammenhæng, og ligeså sammen med dens forgænger.