Genudgivelse af klassiker om kinesisk filosofi, tilføjet ny del om Kinas historie og samtid. Henvendt til interesserede i Kina i almindelighed.
Bogen falder i to næsten lige store halvdele: Den ene er en genudgivelse af Favrholdts indføring i kinesisk filosofi og tænkning siden Konfutse, bl.a. Mo Tzu og taoismen. Den anden et ufærdigt manuskript om Kinas historie, politik, tankegang og levevis skildret i en lille snes punktnedslag, fx Mao, Falun Gong, Taiwan og Tibet. Et af formålene er at se Kina ud fra landets egen selvforståelse og forstå forskellene til den vestlige verden. Denne del understøttes af en del lange citater fra danskere der har været i Kina.
Favrholdts gennemgang af kinesisk filosofi er stadig det bedste (og måske eneste) bud på en sammenhængende introduktion. Den nye del gør op med gængse vestlige forestillinger om Kina. Kapitlerne er noget ujævne: Enkelte er nærmest stikordsagtige og postulerende, mens andre er mere dybtgående og velargumenterede.
Mens der trods de 20 år på bagen ikke findes noget tilsvarende bud på en introduktion til kinesisk filosofi, kan den nye del erstattes af Ytzens mere dybtgående Supermagten KinaFred og fare, 2008 og Burmesters Fred og fare, 2007Mens der trods de 20 år på bagen ikke findes noget tilsvarende bud på en introduktion til kinesisk filosofi, kan den nye del erstattes af Ytzens mere dybtgående Supermagten Kina, 2008 og Burmesters , 2007.