En debatbog der henvender sig til læsere der engagerer sig i forholdene for asylsøgerne i Danmark.
Det var i sommeren 2009 at afviste irakiske og kurdiske asylansøgere søgte tilflugt i Brorsons Kirke på Nørrebro i København. Efter tre måneder blev kirken ryddet og hovedparten blev efterfølgende tvangshjemsendt. Aktionen for at opnå humanitær opholdstilladelse blev koordineret gennem en nydannet gruppe af bl.a. præster, asylansøgere og aktivister under navnet "Kirkeasyl". En lang række talspersoner og aktive fra gruppen ser her tilbage på aktionen og forløbet, der førte til en ophedet debat om den danske asyl- og udlændingepolitik, og de diskuterer hvad der gik galt og hvad der gik godt, for at være bedre rustet til fremtidige kampe mod den stramme asyl- og migrationspolitik. Et varieret layout med bl.a. mange fotos fra de dramatiske begivenheder.
Asylbørn i Danmark : en barndom i undtagelsestilstand, 2011, er en antologi hvor en række fagfolk fra forskellige vinkler beskriver de asylsøgende børns vilkår. Afvist : asylansøgere i Danmark, 2009, ønsker også at skabe debat om danske asylpolitik gennem en skildring af 20 konkrete asylsager.
Bogen dokumenterer i et varieret layout og med mange billeder begivenhederne omkring besættelsen af Brorsons Kirke, der var et af højdepunkterne i den ophedede danske udlændingedebat. Det er en bred gruppe af aktive i støttegruppen "Kirkeasyl" der står bag.