Bøger / faglitteratur / klummer

Klassiske klummer : fra Mozart og Muhammed til Spat af spot


Beskrivelse


Klummer om bl.a. forholdene for den klassiske musik i DR, symfoniorkestrenes tilstand, cd-skivens mange fordele og musikundervisningen i folkeskolen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2016

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 18. nov. 2016

Journalisten Jacob Ludvigsen kommenterer bl.a. forholdene for den klassiske musik i DR, symfoniorkestrenes tilstand, cd-skivens mange fordele og meget mere i sine klummer i medlemsbladet for pladeklubben, Classico. Læsere, der gerne nyder lidt samfundssatire og anden røg, vil være i godt selskab med Jacob Ludvigsen.

Journalist Jacob Ludvigsen har i de sidste ti år bidraget til det blad, som Pladeklubben Classico udsender til sine musikinteresserede medlemmer. I sine små klummer giver Ludvigsen satiriske kommentarer og bemærkninger til aktuelle begivenheder, der har med det klassiske musikliv at gøre. Det er især de mange ændringer i DRs behandling af den klassiske musik, fx nedlæggelsen af DR Klassisk, da Radio 24 Syv overtog den landsdækkende sendefrekvens, som får mange hårde ord. Ludvigsen er også bekymret over, at musikundervisningen i folkeskolen mangler timer og kvalificerede lærerkræfter.

Jacob Ludvigsen skriver krøllet og sjovt om musiklivets skæve gang og den anstrengte snik-snak med radiolytterne, der bare gerne vil høre klassisk musik uden evindelige afbrydelser.

Sprogmanden Jørn Lund får også af til sine klummer om moderne sprogbrug samlet, senest i Hvor går gransen?.