Bøger / faglitteratur

Klogt lederskab : mellem dyder og dødssynder


Beskrivelse


Om de faktorer der fremmer og hæmmer det gode lederskab, og om hvad vi kan lære af de klassiske dyder og dødssynder for at fremme klogt lederskab.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2012

af

af

Birgit Hald

d. 9. nov. 2012

Konsulenter og ledere på alle niveauer med interesse for ledelsesfilosofi og udvikling af det personlige lederskab kan her få inspiration og nye perspektiver på deres virke.

Paul Otto Brunstad er dr.theol., foredragsholder og forfatter. Dette er en hans første bog på dansk og den tredje i serien Ledelse & læring. Bogen sætter fokus på forskellen på at gøre de rigtige ting og at gøre tingene rigtigt på den kloge måde. Indholdet er struktureret efter de klassiske dyder og dødssynder i forhold til lederskab på såvel det personlige som det samfundsmæssige plan, og det er en bog der giver mere stof til eftertanke og refleksion end til hurtige løsninger. Hovedbudskaberne er for det første, at vi alle har en risiko for at komme til at forfalde til en af dødssynderne, hvis vi ikke tænker os om og handler klogt, og for det andet hvor vigtigt det er at have gode relationer til kollegerne. Brunstad drager ofte egne erfaringer frem, og han formår at gøre det, der kunne have været tungt stof, spændende og forholdsvis nemt tilgængeligt. Bogen er meget velskrevet og har indimellem en lun tone.

Bibliotekerne har efterhånden er del bøger om ledelse i filosofisk perspektiv, men de har en anderledes tilgang til stoffet og er på nær Praktisk filosofi og ledelse, 2007 mere teoretiske og på et højere abstraktionsniveau.

Det er en velskrevet og inspirerende bog om ledelsesfilosofi med udgangspunkt i de klassiske dyder og dødssynder.


Jyllands-posten

d. 23. dec. 2012

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 23. dec. 2012