Bogen henvender sig bredt til alle med interesse for folkeskolens udvikling og fremtid. Nok ikke så meget til de lærere, der allerede kender de beskrevne forhold som til beslutningstagere på alle niveauer og ikke mindst til forældrene til de elever, det hele drejer sig om.
Forfatteren er ikke forsker, men erfaringsopsamlende lærer med et vågent øje og øret til jorden - og med evner for at formidle erfaringer og synspunkter. I femten letlæste afsnit med overskrifter som lærere, forældre, arbejdsforhold og skoleledere beskrives de forhold i folkeskolen, der må ændres, hvis skolen skal blive verdens bedste - eller i det mindste bedre end i dag. Bogen er et kompetent indspark i debatten om skolen med stadige henvisninger til de investeringer og holdningsændringer, der vil blive nødvendige. Her er klart formulerede holdninger til rigtig mange sider af skolens dagligdag lige fra håndtering af urolige elever og børnenes madvaner til omlægning af læreruddannelsen og lederrekrutteringen Efter hvert afsnit opsummeres indholdet i 6-8 klart formulerede synspunkter og forslag.
Bogen kan læses som et modspil til Verdens bedste folkeskole?, som Haarder redigerede i 2005, men ellers er det i dagblade og tidsskrifter, bogens med- og modspillere skal findes.
Uden at bringe mange helt nye synspunkter giver bogen en letlæst oversigt over dårligdomme i forbindelse med folkeskolens undervisning, og den bringer realistiske og jordnært fornuftige forslag til afhjælpning af dårligdommene.