Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Knækket board


Beskrivelse


Venskabet med David og Kristian kommer pludselig på en prøve. Kristian bliver jaloux på David, fordi David skal til konkurrence og er blevet vildt god til at stå på skateboard.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2017

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 9. maj 2017

David er blevet vildt god og bedre end Kristian til at skate. Han kan lave en hel masse tricks. Han bliver spurgt, om han kommer til skaterkonkurrencen, og om han vil filmes til en video. Venskabet med Kristian kommer pludselig på prøve. Kristian bliver jaloux. 2. del af serien om David. Lix 18 fra 2.- 3. klasse.

David øver sig på skateboard. Han kan lave både lav og høj ollie, grinds og andre tricks. En af de voksne spørger, om han vil være med på en video om skateboard. Kristian bliver så jaloux, at han knækker Davids board. Julie har set det, så Kristian har et problem. David kan ikke deltage i konkurrencen. Julie presser Kristian til at sige sandheden. Kristian låner David sit board, men han fortæller ikke hele sandheden. De voksne skatere fortæller, at det drejer sig om at have det sjovt, når man skater og ikke om, hvem der er bedst.

Historien om David og hans venner er spændende fortalt. Alle vil kunne genkende problemer mellem selv de bedste venner. Det er nogle mere udtryksfulde illustrationer, lavet af en anden tegner, end til 1. bog. Omslaget er hårdt, og viser drengene og Julie ved skaterbowlen. Teksten er sat med god luft mellem linjerne, der letter læsningen. Plottet om at det skal være sjovt at skate, er sat i flot kontrast til fodboldspillet, hvor David ofte må sidde ude på bænken.

Læs også David skaterDrømme & driblinger - kampen på kanten. Drømme & driblinger - kampen på kanten er om fodbold og et stærkt venskabLæs også David skater. er om fodbold og et stærkt venskab.