Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Knockout : når stress rammer


Beskrivelse


Forfatteren fortæller om sit sygdomsforhold med stress og hvordan han får det bedre og finder det gode liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2014

af

af

Grethe Lorentzen

d. 10. juni 2014

Personlig beretning om at blive slået ud af kurs af stress, og en brugsbog med god information fra fagfolk til de stressede. Også til læsere af sygehistorier.

Ole Nielsen er tidligere politibetjent, nu igen politibetjent efter nogle års sygemelding. Medforfatter Else Steenbuch Yde har skrevet flere bøger. Dette er ONs personlige beretning om at gå ned med stress, og det i en sådan grad at han blev indlagt på psykiatrisk afdeling, blev kraftigt medicineret og fik elektrochok. Han fik desuden diagnosen depression og post-traumatisk stress syndrom. ON beretter her om hvordan han langsomt, med hjælp fra personalet på psykiatrisk afdeling og andre, fik kæmpet sig tilbage til livet og arbejdet. Fagfolk giver desuden råd om hvordan man kan søge hjælp til at klare de sociale problemer i forbindelse med stress, redskaber til mental balance: mindfulness og musikterapi, og forklaring på stressens natur og konsekvenser. Bogen slutter med ESYs egen stress-beretning.

Andre beretninger fra mænd om at gå ned med stress: Rigtige mænd går også i sort, 2014, og Når sandheden skal frem, 2013.

Der er nu meget mere fokus på mænd og stress end tidligere, men denne brugsbog og personlige beretning er stadig en af de få, der handler om en mand, der bliver slået omkuld af stress. Beretningen viser også, som andre før den, at det er et sammenfald af flere stressende omstændigheder, der gør, at man kuldsejler.