I to bind kortlægges Knudåge Riisagers betydningsfulde rolle i den danske kompositionsmusik i 1900-tallet. Henvender sig til musikstuderende og andre med interesse for klassisk musik og dansk musikhistorie.
Claus Røllum-Larsen er ph.d. i musikvidenskab, og seniorforsker ved Det Kongelige Bibliotek. Knudåge Riisager levede fra 1897-1974, og Røllum-Larsen skildrer hans liv og virke som en aktiv og engageret deltager i tidens danske og internationale musikliv, som forfatter, som organisationsmand, som rektor for musikkonservatoriet i København fra 1956 til 1967, og ikke mindst som komponist. Løbende gennem den kronologiske fremstilling analyserer Røllum-Larsen ud fra nodeeksempler udvalgte værker, der viser Riisagers udvikling som komponist. Foruden nodegengivelserne er der en række gode illustrationer, især i form af sort/hvide personfotos. Bagest i bind 2 blandt andet en samlet værkfortegnelse og et personregister, der viser Riisagers store berøringsflade. Som bilag to cd'er med indspilninger af 26 af Riisagers værker.
En meget kompetent fremstilling. Det kræver nogen kendskab til musikterminolgi at få fuldt udbytte af de musikalske analyser.
Et udvalg af Riisagers litterære arbejder finder man i Symfonien er død - musiken leve og andre essaysBogen om Poul Schierbeck fra 1997. Bogen om Poul Schierbeck (1988) er et portræt af den næsten jævnaldrende komponistkollegaEt udvalg af Riisagers litterære arbejder finder man i Symfonien er død - musiken leve og andre essays fra 1997. (1988) er et portræt af den næsten jævnaldrende komponistkollega.