Bøger / faglitteratur

Køb og salg af bolig


Beskrivelse


Om de almindelige juridiske og praktiske problemstillinger, der opstår i forbindelse med bolighandler, fra de indledende overvejelser om pris og beliggenhed til indgåelse af købsaftale.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2009

af

af

Kent Skov

d. 12. juni 2009

Der er altid brug for ajourførte håndbøger om bolighandel. Denne er korfattet og logisk opbygget. Bred anvendelsesmulighed for boligkøbere, der selv ønsker at sætte sig ind i alle dele af processen.

To nye bind i serien om familie- og privatjura, Ret & rimeligt omhandler bolighandel. Bogen her handler om boligkøb og -salg i Danmark. Bogen gennemgår systematisk og kronologisk købeprocessen fra de indledende overvejelser om pris og beliggenhed til indgåelsen af købsaftalen. I det første kapitel gennemgås de forskellige ejerboligformer og de særlige vilkår der knytter sig til dem. Derefer følger afsnit om prisfastsættlse, vilkårsforhandlinger og de forskellige ejendomsdokumenter. Derefter igen afsnit om finansiering, ejerskifte- og forsikringsforhold og tilsynsrapport samt tinglysning og "forældrekøb". Slutteligt et kapitel om de arveretslige forhold, særeje og testamente. SNC er advokat med speciale i fast ejendom og køberrådgivning. Kort litteraturliste med linkhenvisninger til nyttige hjemmesider.

Der findes andre titler om emner, fx den mere omfattende Träff: Køb og salg af fast ejendom beregnet til professionelle ejendomsmæglere og jurister og Rosenmeier: Mangler ved fast ejendom.

Nyttig og overskuelig opslagsbog med korte gennemgange af de forhold og enkeltprocesser, man skal være opmærksom på, når man handler bolig.


Aktionæren

Årg. 19, nr. 8 (2009) = 2009, okt.

af

af

LLS

Årg. 19, nr. 8 (2009) = 2009, okt.