Bøger / faglitteratur / kogebøger

Køkken & kaos : en familiemadbog


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2011

af

af

Ulla Møller

d. 16. sep. 2011

Denne koge- og livsstilsbog vil fortrinsvis interessere et segment af yngre mennesker, især småbørnsforældre mellem 30 og 40 år. Den populære tv-værts navn på titelbladet fremmer interessen.

Felix Smith er journalist og vært på en række shows på DR1, hans kæreste Marie er kok. De bor sammen med deres godt 2-årige søn i et kolonihavehus på 70 kvadratmeter, inklusive anneks. I bogen fortæller Felix om hverdagen i farmors kolonihavehus, han skriver vittigt og godt. Der er ingen falsk glamour, når han fortæller om overtræk på dankortet, om gravkøer i baghaven og i legetøjskassen og om natteroderi med barn og labrador i sengen. Marie supplerer med opskrifter på nogle af familiens favoritretter. De er gennemarbejdede og nemme at gå til, der bliver brugt gode råvarer og sjove krydderier. De fleste vil falde i smag hos hele familien, mange er gamle kendinge med et twist, "mormormoderne" som Felix kalder det, men der er også blevet plads og råd til noget mere sofistikeret som grillede østers. Bogen er illustreret med mange sort/hvide fotos af familien Schmidt/Smith og appetitvækkende farvefotos af de lækre retter.

Bogen minder om Sif Orellanas bøger og om andre nyere livsstilsbøger af bl.a. Signe Wenneberg, Bonderøven og af hans kone Theresa Maria Jessing.

En charmerende udgivelse, med appel til unge familier, der vil kunne identificere sig med meget i Felix og Maries hverdag. Bogen er præget af begges professionalisme, hendes opskrifter er inspirerende, og hans causerier er underholdende.