Alle kan være med når den langskæggede rebel Ole Sørensen, som mange vil kende fra udsendelser på TV2, på sin ligefremme facon fortæller om sit liv i socialpsykiatrien på Langeland.
Ole Sørensen beretter om sin barndom med en blid mor og en barsk men retfærdig far. Om tiden på Kogtved Søfartsskole med struktur og tydelige grænser. Værdier han har taget med sig i sit arbejde i socialpsykiatrien som voksen. Vi hører om Oles forhold til ekskonen Pia og sønnerne Malthe og Rasmus og datteren Bettina og de "bøvle-børn", han og Pia har haft i pleje. Og om Ulla, Bo og Brian og alle de andre skæbner fra bostedet Hjørnet og fra distriktet, som Ole dækker 24/7. Hans mobil er altid åben, og han går ikke så meget op i arbejdstidsregler. Til gengæld har han fået indført ASF (almindelig sund fornuft) som en del af værdigrundlaget for Hjørnet.
Ole Sørensens bog er et forfriskende los i røven på alle os politisk korrekte system-danskere. Som i TV-udsendelserne møder man også i bogen en lige ud ad landevejen mand med hjertet som tydeligt kompas. Han er en rebel, han hidser sig op og slår nogle skæve, men måske netop derfor er der også meget, der lykkes for ham i relationsarbejdet med de psykisk sårbare. Ole Sørensen repræsenterer menneskelighed i sin nuancerede form og hans bog inspirerer til netop dette. Menneskelighed og medmenneskelighed.
Tine Bryld er en anden ildsjæl biografi inden for det sociale område.